הגנות לנתבעים בתביעת דיבה

עבורכם מכל ה❤️-שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

התוכן הבא נכתב עבורכם מכל ה❤️

בואו נתרום את הידע הזה גם לאחרים!

שתפו..

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

הגנות לנתבעים בתביעת דיבה

בוקר אחד, לעיתים בלא כל התרעה מוקדמת, זה מגיע: הוגשה כנגדך תביעת דיבה, ולפי חוק איסור לשון הרע, נדרשת לשלם מאות אלפי שקלים.

הלחץ מובן, וכמובן שכבר בשלב זה, מומלץ ביותר שלא לנהוג בפזיזות, להתייחס לאירוע בכובד ראש ולפנות מהר ככל שניתן לעורך דין לשון הרע, שזהו תחום התמחותו העיקרי. ואולם, ישנם מספר דברים שרצוי שכל אדם ידע וינצור עמו, ולו למען הזהירות בלבד.

נתבעת על הוצאת דיבה? הינה מספר דברים שחשוב לזכור:

1.     לשמור על קור רוח: ההליך המשפטי מתחיל עם הגשת כתב התביעה, ומבחינתך כנתבע/ת – ההליך מתחיל מרגע שכתב התביעה הומצא לך כדין. חשוב להבין, כי מעמד מסירת כתב התביעה הינו מעמד טעון ומועד לפורענות. וכך, לא אחת, במעמד המצאת כתב התביעה, בגלל הלחץ והכעס, הנתבע/ת מכפיש את שם התובע/ת בפני השליח, ובכך מבצע עוולה נוספת לפי חוק איסור לשון הרע.

חשוב לזכור, שהשליח, בדרך כלל, יספר למי ששלח אותו על הוצאת הדיבה שהתרחשה במעמד מסירת כתב התביעה ולעיתים אף יתעד את האירוע. התנהגות חפוזה שכזו, עלולה לעלות לך ביוקר!

2. להתייעץ עם עו”ד לשון הרע: מעבר לסכום התביעה המרחף מעל ראשך ומהווה סיכון כלכלי אמיתי, כנתבע/ת לפי החוק, את/ה ניצב/ת בפני אתגר מנטאלי של ממש. המפגש עם עורך דין לשון הרע, מכניס מיד את הדברים לפרופורציות, ועורך דין טוב, אף ידע לצייר עבור לקוחו “מסגרת” של סיכונים וסיכויים.

בנוסף, יעוץ מהיר עם עו”ד מנוסה, יכול להקטין, להפוך את פני הדברים, ולשנות את מאזן הכוחות בסכסוך. חשוב לזכור, שפעמים רבות לסכסוך בגינו נתבעת על לשון הרע, יש צד נוסף, וייתכן שכפי שנתבעת, את/ה יכול/ה אף לתבוע תביעה שכנגד. בחירת האסטרטגיה המשפטית המתאימה לניהול תביעת לשון הרע, מהווה נדבך מרכזי מסיכויי ההצלחה.

על-כן, אמליץ המלצה כפולה:

ראשית, הקפיד/י לתעד את הסכסוך שלך;

שנית, לאחר ששמרת על קור רוח, חשוב ביותר לפנות לקבלת יעוץ משפטי מקצועי ואיכותי. זו הדרך היחידה להתמודד כראוי עם משבר שכזה.

נתבעת על הוצאת דיבה – אולי נתונה לך הגנה לפי חוק איסור לשון הרע מפני תביעה:

ההגנות מפני תביעת הוצת דיבה, מצויות בחוק איסור לשון הרע, ובפקודת הנזיקין, כחלק מדיני הנזיקין הכלליים. ישנן מספר לא מבוטל של הגנות, והתאמת ההגנות למקרה הספציפי, הינה מלאכת מחשבת של ממש.

להלן, חלק מההגנות המרכזיות שיכולות לסייע:

הגנת אמת בפרסום – הגנת אמת דיברתי:

נתבעת על פרסום דברי אמת? ייתכן ונתונה לך הגנה. חופש הביטוי וזכות הציבור לדעת, הן שהדריכו את המחוקק כאשר קבע את הגנת אמת דיברתי/ אמת בפרסום, לפיה בסיטואציות מסוימות, קיימת הגנה טובה למי שפרסם דברים שניתן להוכיח את אמיתותם. בהקשר זה, חשוב להדגיש כי לא כל דבר ראוי לפרסום, ולא כל דבר הוא מעניינו של הציבור. למשל: תפסת את בעלך בוגד בך? גם אם את בטוחה ב-100% שמדובר באמת, כלל לא בטוח שאת מוגנת.

דברים שנאמרו אגב הליך משפטי:

נתבעת על דברים שנאמרו בתוך הליך משפטי? ככל הנראה, אין עילת תביעת דיבה כנגדך! לא אחת, ובדגש על תביעות לשון הרע בהליכי משפחה, הכעס והמטענים בין הצדדים גורם להתבטאויות קיצוניות בין כתלי בית-המשפט. חוק איסור לשון הרע והלכות בית המשפט העליון קבעו חד משמעית: אין נתבעים על דברים שנאמרים אגב ההליך המשפטי!

חשוב לזכור, הגם שמדובר בהגנה מוחלטת, רק עורך דין לשון הרע, ידע לייעץ ולהבין האם המקרה שלך מתאים להגנה הספציפית הזו.

פרסום בתום לב:

נתבעת בתביעת דיבה על פרסומים שנעשו בתום לב? ייתכן ועומדת לזכותך הגנה. חוק איסור לשון הרע, מגן על נתבעים שפרסמו לשון הרע בתום-לב בשילוב עם אחת מן הנסיבות המנויות בחוק.

לדוגמה: נתבעת על הגשת תלונת שווא למשטרה? ייתכן ונתונה לך הגנה טובה. חשוב לזכור, כמו ברוב תחומי המשפט, הדברים לא חד משמעיים, ולכל אמירה יש צדדים נוספים.

לסיכום, אלו רק חלק קטן מהעצות וההסברים שראוי שכל נתבע על הוצאת דיבה ישמע. זהו רק קצה הקרחון וקיימות הגנות נוספות וטיפים שיכולים לשנות את התמונה. העצה היחידה שניתן לתת בלב שלם ובטוח, פנה לעורך דין מומחה בלשון הרע.

חשוב לזכור: הסיכונים והסיכויים בניהול הליך משפטי, נגזרים לא רק מהאירוע עצמו, אלא גם מהטקטיקה והאסטרטגיה המשפטית, שעליה יכול לנצח אך ורק עורך דין לשון הרע שמכיר את התחום לעומקו.

מאמרים נוספים

הוצאת דיבה במסגרת הליך גירושין

הוצאת דיבה במסגרת הליך גירושין הליך גירושין הוא הליך קשה, מתיש, אמוציונאלי ולעיתים גם הרסני, ומשכך, במקרים רבים מוצאים עצמם צדדים להליך תחת מתקפה של

תלונת שווא במשטרה – הוצאת דיבה

תלונת שווא במשטרה – הוצאת דיבה להבדיל משנים קודמות, חלה תפנית מסויימת בגישתם של בתי המשפט בערכאות השונות ביחס לסוגיית הגשת תלונות שווא למשטרת ישראל.

הוצאת דיבה בעבודה

הוצאת דיבה בעבודה המחוקק הסדיר את האיסור בגין לשון הרע בחוק איסור לשון הרע ובין היתר נאמר בו כי לשון הרע הוא כל דבר שפרסומו